Monday, November 17, 2008

SCI-FI


Ο Θανάσης Μάζας, ένας από τους πιο ικανούς έλληνες συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας, κατάφερε μέσα από την πρώτη του συλλογή διηγημάτων "Γράφω ο,τι διάβαζα και άλλες ιστορίες" να αντιγράψει νωχελικά όλη την μαγεία της χρυσής εποχής της επιστημονικής φαντασίας, απαλλαγμένης απο περιττό ταλέντο και πρωτοτυπία. Το 2004 κέρδισε το πρώτο βραβείο διηγήματος στο φόρουμ του, όπου παραμένει μέχρι και σήμερα moderator στις γενικές συζητήσεις.

________________________________________________________________________________________

Χρόνος: 3.412 μ.χ.
Τοπος: Γή, ακόμα.


Στο παγκόσμιο συνέδριο sci-fi και fantasy όλοι ήταν στεναχωρημένοι.
Ακόμα δεν είχαμε αποικίσει νέους πλανήτες, δεν είχαμε έρθει σε επαφή με εξωγήινα όντα ούτε είχαμε παραπάνω πληροφορίες για την ύπαρξη τους.
Η μαγεία, οι άλλες διαστάσεις, οι παράλληλοι κόσμοι, οι δράκοι, όλα παρέμεναν απλές φανταστικές ιστορίες και τίποτα παραπάνω προς απογοήτευση όλων των προσκεκλημένων. Όυτε κουβέντα φυσικά για ταξίδια στο χρόνο και τηλεμεταφορά.
Ο χοντρός μαλλιαρός πρόεδρος άρχισε την ομιλία όπως κάθε χρόνο, λέγοντας τους πως η εποχή που θα ξεδιπλώσουμε τα μυστικά του σύμπαντος είναι κοντά και έπειτα ακολούθησε μια ομιλία για την κούφια Γη.

1.600 χρόνια μετά:
Τα ίδια σκατά.


No comments: